Tanita Bioelectrical Impedance Analysis: lichaamssamenstelling en vetpercentage, 7 oktober 2012

In november is het eerste Bduo magazine van Nederland gepubliceerd.

Bij AD Sports Nutrition kun je terecht voor een BIA-meting. Dit staat voor bioelectrical impedance analysis. Op deze manier kun je een goed verloop zien van je vetpercentage. De Tanita BIA-methode is de meest eenvoudige en snelste van alle huidige methoden en geeft het minste ongemak. 

Als de te meten persoon met blote voeten op de voetelektroden van het weegplateau gaat staan, wordt er een niet voelbaar en ongevaarlijk zwakstroomsignaal door het lichaam gestuurd. De weerstandwaarden gecombineerd met persoonlijke gegevens als gewicht, lengte, geslacht en leeftijd kan leiden tot zeer nauwkeurige beoordeling van de lichaamssamenstelling.

De Tanita BIA meter laat na een meting de volgende resultaten zien:

  • Gewicht [kg]
  • Vetmassa [%]
  • Lichaamswater [%]
  • Vetvrijemassa [kg]
  • Beoordeling van de aanwezig hoeveelheid visceraal vet

Deze cijfers zijn voornamelijk erg handig om te gebruiken om het verloop van de behandeling te zien. Wanneer iemand zijn voeding heeft veranderd om meer spiermassa op te kunnen bouwen, kun je bij het volgende consult ook met het apparaat naar de effectiviteit van het behandelplan kijken.

Hoe nauwkeurig zijn de TANITA Body Composition Analyzers?

De Tanita Body Composition Analyzers worden internationaal erkend als de meest nauwkeurige monitoren die er zijn. Dit is het resultaat van meer dan 15 jaar wetenschappelijk onderzoek naar BIA en lichaamssamenstelling in gerenommeerde onderzoekscentra overal ter wereld. De technologie die in Tanita-monitoren wordt gebruikt is gebasseerd op dezelfde geavanceerde technologie die is gebruikt in Tanita's Professionele Body Composition Analysers die door de medische en fitnessindustrie worden gebruikt.