Over mij


Ik ben Antoinette van Breen - Drexhage (1986) en heb in de zomer van 2012 mijn eigen praktijk als sportdiëtist gestart om (top)sporters verder op weg te helpen met hun droom om naar de top te komen. In de loop der jaren heeft sportvoeding steeds meer mijn interesse gekregen. Op welk niveau je ook sport, wil je blessure-vrij zo goed mogelijk je sport uitoefenen. Omdat er zoveel over voeding wordt gezegd en wordt geschreven zien de meeste sporters door de bomen het bos niet meer. Je leert na begeleiding door een sportdiëtist wat zin en onzin is.

Sinds februari 2010 draag ik de beschermde titel diëtist nadat ik de vierjarige Hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek heb afgerond. Tijdens mijn dienstverband bij het Slotervaartziekenhuis heb ik de post-Hbo opleiding Sportdiëtetiek gevolg en met succes mijn diploma behaald waardoor ik mij sinds 2012 officieel sportdiëtist mag noemen.

Direct na het afronden van mijn studie ben ik werkzaam geweest als diëtist in Tergooiziekenhuizen Hilversum en bij de GGZ instelling Psy-Q te Amsterdam waar ik cliënten met eetstoornissen heb begeleid. Van 2010 tot en met 2018 ben ik werkzaam geweest als klinisch diëtist in het MC Slotervaart te Amsterdam. Momenteel ben ik naast mijn werk als sportdiëtist werkzaam als klinisch diëtist in het Flevoziekenhuis                                                                     in Almere.  
Naast mijn interesse voor voeding houd ik zelf van schaatsen, snowboarden, skiën, daarnaast ligt mijn passie bij dansen. Zelf ben ik tijdens mijn studententijd actief lid geweest van de studenten schaats en wieler vereninging SKITS.

Thuis heb ik een jong gezin om me heen wat op een andere manier soms topsport is :).


Ik heb altijd de wens gehad op met (top)sporters te werken. Tijdens mijn studie ben ik hiermee gestart door stage te lopen bij een sportdiëtist. Vervolgens heb ik mijn werk kunnen voortzetten door tijdens mijn scriptie bij de Larensche Mixed Hockey club (LMHC) heb voedingsbeleid van het eerste herenteam te evalueren en daarnaast onderzoek te doen naar de verandering van lichaamssamenstelling tijdens het wedtsrijdseizoen. Ook heb ik voorlichting gegeven wat betreft voeding en topsport bij de tophockeykampen van Nationale Sportkampen. Verder begeleid ik nu (top)sporters in diverse sporten op individueel niveau. Ik vind het super om te horen wanneer een sporten na het aanpassen van zijn of haar voeding naar mij terugkoppelt geen blessures meer te hebben gehad, geen last meer heeft gehad van een hongerklop, of dat we tijdens de lichaamssamenstellingmeting zien dat het vetpercentage is gedaald.

Met deze kennis en ervaring kan ik begeleiding bieden aan zowel individuele sporters als groepen.
Wanneer je door mij wordt begeleid, leer je hoe jouw optimale (sport)voedingspatroon eruit ziet. Belangrijk vind ik ook dat dit past in je dagelijkse leefpatroon.

Voor informatie, mogelijkheden en kosten voor individuele/groepsbegeleiding, workshops en evaluatie van het voedingsbeleid zie voedingscoaching en tarieven.

Aangesloten bij:
  

  * Klik voor doorverwijzing naar de website op de afbeelding.

Nederlandse verening voor Diëtisten

De Nederlande Vereniging van Diëtisten is dé beroepsvereninging van diëtisten

Verening Sportdiëtetiek Nederland

De vereniging Sportdiëtetiek Nederland is een jonge vereniging waarin sportdiëtisten zich verenigd hebben. Het doel van de vereniging is: opleiding, kennisoverdracht, kwaliteitsbewaking en profilering van de sportdiëtetiek. De vereniging neemt deel aan diverse multidisciplinaie overlegorganen op het gebied van sport(geneeskunde)

Kwaliteitsregister paramedici

Geregistreerd als diëtist (beschermde titel)

SCAS

Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg. Gecertificeerd Sportdiëtist

Olympisch Netwerk Noord-Holland

Sinds april 2013 is AD Sports Nutrition aangesloten bij het ONNH